Проблемите с неправилното бюджетиране са решени и имаме адекватен бюджет с 3% дефицит, без увеличение на данъчните тежести.

Заварихме хазната на дефицит от 1,2 млрд. лв. В момента тя е на излишък от 500 млн. лв. Това показва, че тези средства винаги са били там, въпросът е да се съберат данъците, заяви финансовият министър Асен Василев.

Василев: Българският бизнес ще има достъп до около 2 млрд. лева кредити с по-ниски лихви

„Ние сме готови с по-голямата част от условията за второ плащане по ПВУ и да го получим до края на годината“, каза още той, като уточни, че няма връзка между предоговарянето и второто плащане, и можем да изпълним всички ангажименти по второ плащане.

„Част от законите за ПВУ са приети на първо четене. Част от законите, които не бяха разработени като този за енергетиката, вече са разработени и качени за обществено обсъждане с идеята в началото на септември да влязат в парламента. Целта, която сме си поставили, е до края на септември всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с второ плащане, да бъдат приети“, обясни още Василев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg