Депутатите удължиха с 2 месеца сроковете на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка.
 

До решението се стигна след протест на майки на деца с увреждания. Това стана възможно с промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа.
 
В момента до 13-и юли се изплаща половината пенсия за ТЕЛК, а до края на месеца ще се получи и втората половина от сумата.
 

Промяната засяга около 5 000 български граждани.

Без прекъсване в изплащането на инвалидните пенсии

ТЕЛК решенията ще бъдат удължени поне до септември. За да стане максимално бързо, предложението влезе в пленарната зала чрез преходни и заключителни разпоредби на друг закон, който депутатите ще приемат окончателно - този за публичното предлагане на ценни книжа, обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.
 

istock
istock

"На 16-и ще се гласува в зала през закона за ценните книжа с два месеца след приключване на извънредната епидемична обстановка, която знаете, че още е в сила. В момента до 13-и юли се изплаща половината пенсия. В рамките на месеца ще получат и втората половина от сумата. Ще се реши проблемът", поясни тя.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg