"Философията на този бюджет трябва да бъде подкрепа за най-уязвимите групи". Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от ДПС Хасан Адемов.
 

По темата с допълнителните плащания, свързани с ковид, Адемов уточни, че в законите, които касаят тази добавка е записано, че докато продължава извънредната обстановка, плащанията ще продължават.
 
"Дали това ще продължи и след този период или не, решава Министерски съвет", уточни той.
 
До края на юни ще продължат анализите дали ковид добавката да влезе в размера на пенсиите и с какви инструменти може да стане това, каза депутатът от ДПС. И уточни, че има няколко варианта това да се случи.
 
Според бившия социален министър сложният баланс между отделните секторни политики трябва да бъде постигнат преди внасяне на бюджета в НС.

Как да разберете какво ви изплаща НОИ

"Тези, които протестират имат своите основания, но политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а осмислена предварително и съгласувана", категоричен е Адемов.
 

istock
istock

"В рамките на този бюджет има сериозни разходи под съмнение - 8,2 млрд. лв. за инвестиционни разходи. Как ще се случи реализирането на тези инвестиционни разходи, оттам може да има възможности за икономии. Но управляващите ще имат големи проблеми, ако продължат да работят така-
този, който протестира му даваме пари
", смята Адемов.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg