Скандал в парламента по време на второто четене на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО).

ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха заедно „за” и приеха приходна част по предложение на ДПС. Тя е с 200 млн. лева повече от тази, приета в Комисия. Това на практика може да блокира увеличението, което беше предвидено в бюджетна комисия и минималната пенсия да стане 370 лева.

Наложи се да бъде свикан Председателски съвет, на който да се реши какво да се направи и дали заседанието не трябва да бъде прекратено и да се пристъпи към нова бюджетна комисия. То обаче беше продължено. На него бе прието и предложение на ГЕРБ за приходната част, което се различава от приетото в Комисия и от това на ДПС.

Увеличението на пенсиите ще доведе до вдигане на данъци

ДПС предлага 120 лв. допълнително за всички пенсионери, но до края на годината.

От ГЕРБ предлагат надбавката за последните три месеца на годината да бъде 100 лв. Дали промените ще бъдат приети предстои да стане ясно.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg