Проверката за фалшив баркод може да бъде направена бързо и лесно от всеки с помощта на безплатното мобилно приложение БГ Баркод, съобщиха от Българска търговско-промишлена палата. Приложението е налично в Android и iOS.

Целта е потребителят да получи качествени и пълни данни за продуктите, с което да се помогне в избора му и по-добрата информираност при покупка. За хранителните продукти приложението позволява персонализация чрез настройване на аларма, която да сигнализира, когато даден артикул съдържа опасен за потребителя алерген.

Ако липсва информация за продукта или е използван неоторизиран баркод (получава се съобщение „невалиден баркод“), потребителят може да направи снимка и да изпрати автоматичен сигнал през приложението БГ Баркод до екипа на GS1 България за разрешаването на конкретния случай.

Всички, които са подали сигнали в периода 1 август – 30 септември 2021 г., ще бъдат включени в томбола за спечелването на десет ваучера от по 100 лв.

istock
istock

Важно е при подаването на сигналите, в предвидените за това полета да попълните имейл адрес и/или телефон за връзка.

Колко струва у нас фалшив сертификат за ваксина

Няма ограничения за броя на подадените сигнали от един участник! Всеки подаден сигнал увеличава шанса да спечелите награда!
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg