През последните години електронните магазини се превърнаха в масово явление и едва ли има интернет потребител, който да не си е поръчвал нещо онлайн.
 
Повечето големи търговци с физически обекти  вече имат и онлайн магазини, но освен тях подобни проекти създават и все повече малки фирми, стартъпи и дори самонаети лица.
 
А с това нараства и броят на собствениците на такива сайтове, които нямат познания по уеб разработка и не разполагат с такъв специалист в екипа си.

Как да си продуктивен, ако работиш от вкъщи

Онлайн магазините са уебсайтове, които обаче разполагат с функционалности за поръчка, количка, продажба и разплащане с различни методи, обясняват експертите на голяма хостинг компания.

istock
istock

И подобно на останалите сайтове, те също се изработват чрез стандартните технологии за уеб разработка.
 
Такива са популярните уеб езици за програмиране като HTML (HyperText Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets), Java Script и PHP (PHP: Hypertext Preprocessor).
 
Днес обаче отдавна не е необходимо да знаем тези езици, за да си направим функционален уебсайт.
 
Съществуват множество отворени платформи за изграждане на сайтове, които съвсем не са трудни за усвояване и улесняват много процеса.
 
Ако сте решили да правите магазин например, такива са WooCommerce (разширение към WordPress), OpenCart, PrestaShop, както и софтуерът като услуга Shopiko.

istock
istock

Какво се случва, след като изработим своя онлайн магазин?
 
Мнозина си мислят, че е достатъчно един онлайн магазин да бъде създаден, за да започне да генерира поръчки. Истината е, че с неговата изработка работата по него не приключва.

Как да се регистрирам като туристически агент?

За да добие популярност, е необходимо да маркетирате магазина си непрекъснато чрез различни рекламни инструменти.
 
Сред важните задачи пред всеки собственик на онлайн магазин са също оптимизацията за търсачки - SEO, изграждането на присъствие в социалните мрежи и не на последно място - качествено клиентско обслужване и предлагане на качествена услуга/продукт.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg