"Ситигруп" (Citigroup Inc.) се отказа от сделка с "Епъл" (Apple Inc.) за кредитни карти, използвани през смартфоните iPhone, с оглед на съмнения, че голямата американска банка може да спечели от партньорството, съобщи във вторник CNBC, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Според източниците на бизнес телевизията, двете страни са били в напреднали преговори, но "Ситигруп" се е оттеглила от споразумението, тъй като е имала съмнения относно рентабилността на новата кредитна карта.

Същите източници на CNBC добавиха, че и други банки, включително JPMorgan Chase и Barclays, както и компанията за потребителски финансови услуги Synchrony също са склонни за развиването на подобен бизнес.

На този етап обаче, нито от "Епъл", нито от цитираните банки поискаха да коментират информацията.

Медиите съобщиха за пръв през февруари, че Apple и банката Goldman Sachs работят по разработването на нова кредитна карта, която може да бъде използвана посредством смартфоните iPhone.

Впоследствие от Apple потвърди информациите, като представиха Apple Card на фирмено събитие през март. Картата се очакваше да бъде пусната по някое време през това лято.