От началото на 2022 година гражданите и бизнеса от Плевенска област са платили над 12,5 млн. лева данъци и осигурителни вноски чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП, което е с почти 4 млн. лева повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщи за БТА Рени Дудева, главен експерт в офиса на НАП в Плевен.

Предпочитанията към този начин на плащане расте, защото, освен че за него не се дължат такси, се отразява на момента в данъчно-осигурителните сметки на клиентите, а не след 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи, т. е. задълженията се погасяват на момента, коментира Дудева.

Кои българи работят най-често за пари в брой, без осигуровки

Тя поясни, че гражданите и фирмите, които притежават банкови карти, могат да превеждат чрез ПОС терминал както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задълженията си към други институции (глоби на КАТ, задължения към съд или общини), предявени за събиране от приходната агенция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg