Служители на Икономическа полиция са извършили щателна проверка на 2 фирми, притежавани от млад плодивчанин за данъчни измами.

28-годишният мъж генерирал печалби чрез онлайн продажби, но не внасял данъци в хазната. Той продавал GPS системи чрез онлайн платформа, а пратките до своите купувачи изпращал с куриерска фирма.

Разследват банкови служители и адвокат за мащабна данъчна измама

Установено е, в хода на проверката, че само за период от 1 година от 2018-2019г. дружествата са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на близо 900 000 лева.

Проверени са два адреса на територията на квартал Коматево в Пловдив, а в помещение, обособено като гаражна клетка, се извършвал също незаконен ремонт и сервиз на продаваните навигационни системи. 

GPS

Конфискувани са компютърни конфигурации и мобилни устройства, използвани за продажбите. В гаража са открити множество електронни компоненти и резервни части за GPS - системите. 

Осъдиха данъчни измамници ощетили бюджета с над 13 млн. лв.

Разпитаните служители и собственикът на ползваната куриерска фирма са разпознали мъжа и са посочили, че именно той ги е ангажирал за доставките. 

Младият "предприемач" е арестуван за 24 часа, предстои му повдигане на конкретно обвинение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg