Проверка за наложени от Центъра за градска мобилност санкции за неправилно паркирани автомобили може да се направи на електронната страница, на която се показват и дължимите местни данъци и такси.

На следващия ден наложената санкция ще е видима и в системата на НАП. Глобите за неправилно паркиране в столицата, които са наложени от ЦГМ, вече могат да се видят от собствениците на моторни превозни средства в общинската данъчна система още в деня на нарушението.
 
Тази електронна услуга е нова и е разработена съвместно между Столичната община, ЦГМ и "Информационно обслужване". Глобите могат да бъдат заплатени онлайн през сайта на Столичната община, чрез банкови и други финансови институции, както и на каса в районните отдели на "Общински приходи".

На същата страница може да проверите  и дали дължите местни данъци  и такси. Това може да стане, като използвате:
 
    "ЕГН/Булстат/ЛНЧ" и "ПИН", издаден от общината
    Персонален идентификационен код, издаден от Национална агенция за приходите (ПИК на НАП)
    Квалифициран електронен подпис (КЕП) - на физическо лице
 
ПИН-код можете да получите срещу представен документ за самоличност във всеки един от отделите Общински приходи, а ПИК на НАП можете да получите от предпочитан от Вас офис на Националната агенция по приходите.

Как да проверите дали са ви внесени здравни осигуровки

Оторизираните за България доставчици на електронни подписи са:
 
    "Информационно обслужване" АД
    "Инфонотари" ЕАД
    "Борика" АД
    "СЕП България" АД
    "Евротръст Технолъджис" АД
 
Сертификат за квалифициран електронен подпис /КЕП/ се издава от регистриран доставчик на удостоверителни услуги от Комисията за регулиране на съобщенията.

При първи опит за вход с КЕП, ще бъдете еднократно пренасочени към id.stampit.org, за да разрешите приложението да използва данни от Вашия КЕП.

Чрез електронната справка можете да проверите дължимите местни данъци и такси и извършите плащания за тях, да се откажете от получаване на хартиени съобщения и да го замените с получаване на e-mail.
 

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg