Месечните доходите на физическите лица до линията на бедност да не се облагат с данък. Това предлагат от БСП, които са внесли промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица между първо и второ четене на законопроекта. Т

ака например от следващата година това ще важи за доходи до 504 лева на месец, колкото се очаква да стане линията на бедност.

Друго предложение на левицата е да не се облагат с данъци месечните доходи от трудов договор на младите, които не са навършили 26 години.

От „Възраждане“ предлагат промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, които предвиждат ваучерите за храна да се повишат от 80 на 200 лева за постоянно.

Ще може ли да плащаме битовите си сметки с ваучери

Според вносителите тази сума е залегнала в бюджета за 2022 г. и благодарение на увеличението й много фирми са се възползвали и са увеличили социалния пакет към своите работници, с което са успели да запазят работни места в тази трудна откъм инфлационни процеси година.

istock
istock

Друго предложение в законопроекта е фирмите да издават електронни ваучери за храна, а не на хартиен носител.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg