Ресторанти и заведения обявяват символични стачни действия с искане за намаляване на ДДС. Собствениците от бранша ще облепват витрините на заведенията с плакати, а ако властта откаже да ги чуе, заплашват с ефективни действия, когато забраната за публични събирания отпадне.

Собствениците на ресторанти, заведения, сладкарници и дискотеки настояват за диференцирана ставка на ДДС въпреки категоричния отказ на властта да преразгледа данъчната политика.

Коронавирусът вдигна цената на кафето

„Искаме 5% до края на 2021 г. и след това да стане 9%“, коментира Емил Коларов от сдружението на заведенията. От бранша настояват и за поредна отмяна в сроковете на Наредбата за облагането на печалбите.

Анкета сред членовете на сдружението показва, че 75% от заведенията няма да отворят, ако исканията им не бъдат изпълнени.

istock
istock

„В Кюстендил имаше протест, на който бяха наредили над 1000 празни стола и колегите - цялата организация в Кюстендил – казаха, че техните обекти няма да ги отворят, докато не бъде решен този проблем. Не изключваме и ефективни действия, когато са позволени“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg