Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Днес той посети  храм-паметник "Рождество Христово" в Шипка. Министър-председателят получи благодарствен знак от Старозагорската митрополия заради средствата, отпуснати от правителството, за възстановяването на камбанарията.
 

"Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Това е наше задължение, да го направим”, заяви при посещението си  Борисов. Той припомни, че камбанарията била в изключително лошо състояние и всеки момент можела да падне.

2 млрд. лв. са предвидени за малките и средните предприятия в България

Той напомни за помощта, оказана от кабинета и на други храмове в страната с думите:„За нас вашите молби са заповед”.  

Премиерът заяви, че в следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. лв., а средната работа заплата 2000 лв., санирането също щяло да продължи.

"Още 1-2 месеца трябва да се справим с пандемията. До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. Коронавирусът ни спря за една година", заяви премиерът.

И допълни: "Убеден съм, че ще постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре, ще продължим санирането, но на първо място са църквите, манастирите и джамиите, защото искам всички да са спокойни и да се отдадат на вярата". 

След посещението си в храма премиерът инспектира и ремонтните дейности в читалище "Светлина" в град Шипка, което също се възстановява със средства, отпуснати от държавата. 

Борисов изтъкна и добрите ни приятелски отношения с Турция в момента: "От война до най-добри приятелски и съседски отношения. За националния ни празник кулата "Атакуле" в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни". 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg