Възнаграждението за час нощен труд да се повиши и да не бъде по-малко от един лев от 1 януари догодина - това ще се обсъжда в Националния съвет за тристранно сътрудничество, обяви министърът на труда Деница Сачева на заседание на ресорната парламентарна комисия:

С колко вдигат парите за нощен труд на полицаите

„Предложението на правителството е следното - 0,15% от минималната работна заплата, но не по-малко от 1 лев и влизане в сила на подобен текст от 1 януари 2021 година. 

Има и други виждания. Дискусиите в това отношение все още продължават и няма окончателно решение. Има съгласие в всички партньори, включително работодателите, за това, че трябва да се повиши възнаграждението и трябва да бъде не по-малко от 1 лев.“

Ще се увеличи ли заплащането на нощния труд

В момента нощният труд е 25 стотинки на час и среща недоволството на синдикатите.

iStock
iStock

Министър Сачева ще предложи основната заплата и на медицинските специалисти, заети в социалните услуги, да се повиши на 900 лева, както се предвижда за работещите в детското и училищно здравеопазване.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg