Министерският съвет ще внесе предложение в Националния съвет за тристранно сътрудничество допълнителното заплащане за нощен труд да е 0,15% от минималната работна заплата, каза пред журналисти социалният министър Деница Сачева, предаде БТА.

Сега се плаща 0,25 лева допълнително за един час нощен труд. През новата формула заплащането ще стане за тази година 0, 915 лева на час.

Колко ще взимат вече за нощен труд в МВР

Президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов се срещнаха в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Изплащането на пенсии в областите Габрово и Плевен, където беше открит коронавирус, ще става при по-добра организация, за да не се струпват хора пред пощите, каза още Сачева.


По повод протестите на медсестрите пред МС Сачева каза, че правителството уважава труда на всички медицински специалисти и иска те да получават достойно възнаграждение. Някои от исканията им обаче не могат да бъдат изпълнени - те искат национализация на здравеопазването.

Все повече се предпочита гъвкавото работно време

Тоест за една нощ да национализираме 300 болници, 100 от които са част и много консултативни центрове в цялата страна. Същевременно се иска единствено и само сестрите да имат частна медицинска практика, каза Сачева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg