Банкомат в центъра на Разград пускал суми, далеч по-големи от заявените за теглене.

Случаят е от лятото на миналата година. А Прокуратурата, чрез записи от камерите, е установила кои са хората, теглили пари. Някои от тях са използвали машината многократно.

Променят условията за безлихвените кредити

За да бъдат избегнати тежки съдебни процедури и строги наказания, окръжният прокурор на Разград призова хората да върнат надвзетите пари и даде срок от един месец.

„Зареждането на банкомата към конкретната банка е станало през юли миналата година. Банката е проявила съобразителност и е извикала хората, които са теглили пари неправомерно. Тези, които са проявили разум, са върнали дължимото, а онези, които не са пожелали да платят, са посочени в сигнал до Икономическа полиция.” Това заяви пред NOVA окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.


Той добави, че при заявени 100 лв. на банкомата, той не може да разпознае техния номинал. Вместо 5 банкноти по 20 лв., пускал 5 по 50 лв.

Последен шанс за отсрочване на кредит

„Банкоматът е технически изправен, но хората, които са го зареждали, са проявили несъобразителност. Те са разменили касетите на 20 и 50-левовите банкноти. Общата изтеглена сума е доста голяма. Важното е, че хората имат различен прочит на ситуацията. Някои се ядосват, че не са разбрали за този банкомат по-рано, а други са върнали цялата сума”, добавя Тодоров.

По думите му около 17-18 души са се върнали да теглят пари няколко пъти. Служителка на друга банка използва банкомата и установява повредата. Именно тя предупреждава управата на институцията, че в машината има проблем.
 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg