По 40 лева коледна добавка ще получат най-бедните пенсионери у нас.
 
Това реши Министерски съвет на заседанието си днес.
 
Коледна добавка ще бъде изплатена на възрастните хора, чиито пенсии за месец декември са под 363 лева или под линията на бедност за 2020 година.

С добавката ще бъдат подпомогнати около 1 276 200 пенсионери. Парите – 51 млн. лв., ще бъдат отпуснати чрез допълнителен трансфер в бюджета за Държавното обществено осигуряване.

iStock
iStock

За осми път го правим – близо половин милиард са дадени за пенсионерите по време на нашето управление“, посочи премиерът Бойко Борисов и добави, че програмата на правителството се изпълнява в пълен обем с решението за 250 лв. да стане най-ниската пенсия догодина.

Ощетени ли са бъдещите пенсионери

Така се продължава установената практика да се подпомагат пенсионерите с пенсия под линията на бедност в навечерието на коледните празници, допълни той.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg