Златото е станало все по-популярно средство за инвестиция в България, смята кредитният анализатор Тихомир Тошев. Има и специални фирми, които предлагат подобна инвестиция.
 
„Златото става все по-популярно. Масовият българин все още не го познава. При нас модата е все още за бижута, но се задава модата на кюлчета и монети.

Тази инвестиция трябва да се прави, след като сме добре запознати и когато сме преценили колко да вложим и колко може да спечелим”, обясни Тошев пред Нова телевизия.

Хората търсят злато в кризата

Златото е добра инвестиция, защото в дългосрочен план цената му винаги върви нагоре. В краткосрочен план има случаи, в които има и спад. Тошев подчерта, че дори и при тази инвестиция рискът не е малък.

istock
istock

Съветът на анализатора е всеки да започне да спестява и да отделя пари. Малките суми в началото трябва да се отделят в депозит, а когато сумата нарасне – в по-сериозна инвестиция.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg