Депутатите решиха фирмите с над 100 служители да изплащат заплати само по банков път.

Това стана с гласовете на 125 народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, предаде БГНЕС. Възпротивиха се от БСП, ИТН и Възраждане.

"Таксите са изключително високи на фона на това, което получават българските служители, системата на банкоматите също не е развита", смята Георги Гьоков от БСП.

Банките ще предложат облекчени условия за работещите на минимална заплата

"Преди да пристъпим към спорни стъпки за ограничаване на сивия сектор, може би трябва да помислим дали не затрудняваме хората по този начин. Промените не са най-удачните сега", уточни той.

istock
istock

"Членовете на Асоциацията на банките в България ще направят при минимална работна заплата да няма такса, говорено е и да се инсталират пос-терминали, през които да се теглят пари без такси", отговори му финансовият министър Асен Василев.

"Банките не губят. Вие не излизате извън обсега на жълтите павета, нямате представа какво се случва в съседните села", каза и Цончо Ганев от Възраждане. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg