Тази година компаниите предвиждат да раздадат по-големи бонуси, отколкото през 2020 г., показва проучване на Търговско-промишлената палата.

Повече от 80 на сто от фирмите планират коледни възнаграждения за работниците и служителите.Тази година компаниите предвиждат раздаването на по-добри бонуси, отколкото през 2020-та, показва проучване на Търговско-промишлената палата. Повече от 80 на сто от фирмите планират коледни възнаграждения за работниците и служителите.

Търговските вериги вдигнали заплатите

Въпреки неясната перспектива и влиянието на пандемията, голямата част от бизнеса планира Коледни бонуси за персонала. 30 процента от работодателите предвиждат бонуси до 200 лева. Приблизително толкова посочват суми между 200 и 500 лева, а около 20 процента ще раздават бонуси до 1000 лева.

istock
istock

Предприемачите, които декларират, че допълнителните възнаграждения са по възможностите на техните компании, са почти една четвърт повече, отколкото през миналата година. Остават обаче 12 процента, които заявяват, че не предвиждат Коледни възнаграждения заради последствията от кризата, а други 5 процента все още не са взели окончателно решение.

Какви допълнения към основната заплата може да получаваме

Повече от половината от мениджърите посочват, че ще раздават еднакви бонуси на всички, а 35 процента ще определят индивидуално допълнителното възнаграждение според представянето на служителите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg