Коронавирусът е тук и засега няма много неща, които можете да направите по този въпрос, освен да миете редовно ръцете си и да останете у дома.

Има много компании и услуги, които ще се възползват от всички нас, които сме в изолация. И не става въпрос само за производителите на
маски и тоалетна хартия, пише Брайън Берис.

Онлайн пазаруване и доставка

Хората не посещават магазини или пазари, за да избегнат вируса, така че единственият им начин за поръчка е чрез интернет. Би било чудесно да използваме дронове за доставка, но засега това се прави само от хора.

Преминаване към работа от вкъщи изисква и инвестиции

Онлайн лекари

В много страни за симптомите, които установяват, хората търсят отговор онлайн, вместо да отидат в клиника. Те дори плащат, за да запишат онлайн преглед чрез Скайп.


Онлайн обучение

Сайтовете, предлагащи курсове и обучение през този период, трябва да очакват силен приток на посетители. Всеки би искал да си намери някакво ново хоби.

istock
istock

Стрийминг услуги

За да останете вкъщи, трябва да прекарвате повече време пред екраните, така че YouTube, Netflix и други стрийминг платформи печелят по-голяма популярност и посещаемост.


Как да се защитим от кибератака когато работим от вкъщи

Онлайн гейминг услуги

Сървърите на много онлайн игри като World of Tanks, League of Legends и дори Minecraft ще станат мегапопулярни поради вируса, който владее света.

istock
istock

Социални мрежи

Когато всички дейности през деня ви доскучеят, ще се радвате да имате достъп до социалните мрежи, за да влезете в контакт с любимите си хора. Най-вероятно хората вече прекарват много време във Фейсбук, Тик Ток, Инстаграм и Туитър. Същото може да се каже и за Гугъл, Месинджър и различни услуги като Скайп.

Търговци на офис техника

За да работят от вкъщи, хората се нуждаят от много неща, които имат на работното си място, а не у дома. Това означава, че тефтери, принтери, рутери и подобна офис техника ще се продават „като луди“.

Колко губи икономиката ни от коронавируса


Спортно оборудване

Сега хората прекарват времето си предимно у дома, така че ще им трябват неща, за да спортуват и поддържат форма. Те се нуждаят от спортно оборудване, тъй като нямат достъп до фитнес зали, така че онлайн дистрибуторите очакват бизнесът им да процъфти.

istock
istock

Комунални услуги

Разбира се, тъй като прекарваме толкова много време у дома, сметките за ток, газ и телефон просто ще избухнат. 
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg