Котировките на криптоактивите се повишават днес на фона на благоприятните за сектора решения на регулатори и инвеститори, които започнаха да обръщат настроенията на пазара, съобщи Ройтерс. 

Биткойнът се търгува на най-високото ценово ниво от юни 2022 г., достигайки 31 818 долара на борсата "Битстамп" (Bitstamp). Това е поскъпване на най-популярната криптовалута с над 90 процента спрямо началото на годината и с близо 30 процента за месец. 

Към 09:45 часа българско време биткойнът се разменя за 31 336 долара, а етерът - за 2007 долара, отбелязвайки поскъпване със 7,28 процента. 

Как да инвестирате парите си безопасно

Вторият по популярност токен - етерът, отбеляза най-успешната си сесия от март. 

Криптовалутата рипъл пък поскъпна със 73 процента, след като американски съд постанови, че тя може законно да се продава на публичните криптоборси. 

istock
istock

"Регулаторната среда се променя. И според това, което видяхме през последните 24 часа, може би е за добро", посочи Матю Диб, главен инвестиционен експерт на фонда за управление на криптоактиви "Астронаут кепитъл" (Astronaut Capital).  

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg