Над 3,5 млн. лева недекларирана сума са открити от Агенция “Митници” за последните 15 дни. Това каза в "Здравей, България" Диана Маркова, представител на Агенцията по случай задържаните във вторник над 1,6 млн. лева недекларирана валута, която беше открита от бургаските митничари в кабината на товарен микробус.
 
“За 2021 г. на ГКПП “Капитан Андреево” задържаните недекларирани парични средства са над 10 млн. лева”, допълни Маркова и поясни, че най–често се откриват суми в евро, щатски долари и британски лири.
 
Основните места за укритие на пари са фабричните кухини на превозните средства, а когато количеството на сумата е по-малка се открива и по тялото на пътниците - облепена или скрита в джобовете якета, обясни началникът на митнически пункт Георги Господинов.

Пълен данъчен контрол на търговията с горива започна НАП

“При последния ни случай бяха открити над огледалото за задно виждане. Там бяха скрити 1,6 млн. лева:”, разказа Господинов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg