След влизане в сила на промените в Закона за хазарта се забранява разпространението на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в лотарийни игри в обекти или вериги от обекти (пунктове), които не са включени в удостоверения за издаден лиценз за организиране на хазартните игри и не са обозначени за съответните игри.

Това предупреждават от Комисията по хазарта, след като до дни се очаква да бъдат обнародвани промените в Закона за хазарта, според които  само държавата да може да организира лотарийни игри.

Окончателно: Лотарията става държавна

След обнародване на промените само "Българският спортен тотализатор" ще има лиценз за подобни игри.

„Всяка хазартна игра и дейност на територията на Република България може да се организира само с лиценз, издаден от Държавната комисия по хазарта.

istock
istock

При неспазване на законовите разпоредби се налага имуществена санкция или глоба“, посочват от Комисията по хазарта.

С влизането в сила на този закон лицензите за организиране на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения за издаден лиценз се обезсилват.

От деня на влизането в сила на този закон се преустановява разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в съответните игри от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg