"От една страна имаш пълно отсъствие на политически опит, от друга – самочувствието на самодържец. Това няма как да не те доведе до резултат, сходен с този, който виждаме."
 
Това коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването "Преди всички" на БНР.
 
"Цялата работа ужасно прилича на турски сериал, в който се занимаваме кой с кого, къде. Такова чудо май никога не съм виждал. Че сме в криза, в криза сме", отбеляза той във връзка с актуалната политическа ситуация.
 
Манолов критикува това, че през април е бил приет бюджет, който се актуализира през юни.
 
"Сътворено е нещо, към което могат да бъдат отправени страшно много критики. Приеха бюджета на ДОО и на Здравната каса, към които също има сериозни забележки. Следва големият бюджет, който е възможно да не бъде приет и тогава не знам какво се прави."
 
В годините назад системата на държавното обществено осигуряване, в частност пенсионната, бе лишена от една четвърт от собствените си приходи.

Няма друга алтернатива, освен компенсация на доходите с процента на инфлацията

"С тези пари насърчавахме бизнеса, създадохме Здравната каса, правихме какво ли не, но ги извадихме от пенсиите, от вноските за пенсии. Трябваше да бъдат повишени минималните осигурителни прагове – нещо, което не е правено от години."
 

БТА
БТА

Президентът на "Подкрепа" изрази опасения на фона на по-ниските цени у нас в процеса на присъединяване към еврозоната дали по-високата инфлация "не се прави нарочно, за да се постигне ценова конвергенция" и допълни, че това е "страшно, защото ще стане за сметка на покупателната способност на българите".
 
Ако падне правителството преди бюджетът да е приет на второ четене, на второ четене може да получим друг бюджет, посочи Димитър Манолов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg