Крайно време е да издигаме паметници, които обединяват, а не които разделят, така коментира депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев демонтирането на ПСА. Улиците в София трябва да носят имената на българи, а не на руски генерали, допълни той пред NOVA NEWS.

Бих нарекъл бюджета „бюджет на младите“, защото се правят много инвестиции в младите хора, каза той.

Нормално е да има протести, когато се формират финансите на държавата, посочи Митев. Надявам се голяма част от исканията на протестиращите да бъдат удовлетворени, но не съм сигурен, че ще може, тъй като политиката е според възможностите, допълни депутатът. Ние правим всичко, което е възможно с ресурсите, с които разполагаме, поясни Митев.

Икономисти: Прогнозата за растеж в Бюджет 2024 е твърде оптимистична

Редно е да се инвестира в културата, част от проблемите в сектора е неефективното изразходване на средства, каза депутатът. По негови думи управляващите се опитват да направят механизъм, според който наистина работещите читалища да получават средства.

Политикът изрази надежда, че България ще влезе в еврозоната от 2025 г., но трябва да има сериозна информационна кампания за обществото.

Повече гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg