Сръбският президент Александър Вучич обяви, че средната заплата в Сърбия ще надхвърли 1000 евро след година и два месеца, цитиран от Танюг.

„Очаквам, че нивото на месечната заплата в Сърбия през март ще бъде около 840 евро, а може би и 845 евро, през декември ще бъде около 955 евро. През следващата година ще надхвърли 1050 евро. Вярвам, че за година и два месеца ще надхвърлим тази магическа цифра от 1000 евро средна заплата“, каза Вучич по време на посещение на ремонта под Мостарския възел в Белград.

Колко получават президентите в Европа

Той подчерта, че Сърбия ще опита да защити най-бедните граждани с повишаване на минималната заплата и в същото време да не застрашава инвеститорите, които биха могли да потърсят по-евтина работна ръка другаде.

Тук не е най-евтината работна сила, но е добра. Атмосферата е икономически най-изгодна, а ние сме страната, която най-бързо напредва, която има всички останали положителни качества – от географско местоположение до добри закони“, отбеляза Вучич.

istock
istock

Той допълни, че когато средната заплата в Сърбия достигне 1000 евро, емигрантите ще започнат да се връщат в страната.

„Виждам по нашите хора във Виена, където имам много приятели и познати. На тези, които имат пекарни и ресторанти, им е все по-трудно да плащат данъците – всички сметки са скочили по два, три пъти. Ще се борим хората ни да се върнат“, подчерта сръбският президент.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg