Балнео и спа курортите, както и хотелиерският бизнес в страната, ще имат достъп до евросредства за изпълнение на проекти по Оперативна програма “Развитие на регионите” 2021-2027 г.

Те ще могат да получат финансиране за изпълнение на инфраструктурни проекти под формата на интегрирани инвестиции в партньорство с други, най-малко три, заинтересовани страни. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.
 
В новия програмен период освен културният туризъм, на фокус ще са и социалният и здравен туризъм, които също ще получават европейско финансиране. Предвидени са мерки, насочени към рехабилитация, възстановяване и долекуване на възрастни хора.

Евтини почивки за пенсионери пуснаха хотели

Заложена е и възможност за реализиране на нова инфраструктура за домовете за стари хора.
 

istock
istock

Зам.-министър Николова информира, че средствата, с които ще разполага програмата, са около 1,483 млрд. евро, като към тази сума ще се добави и национално съфинансиране. Очаква се още от средата на следващата година по програмата да може да се кандидатства с проекти.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg