Крайно време е да разберем, че страховете, които съвсем умишлено се насаждат срещу еврото, в огромна степен са неоснователни.

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков, който отговаря на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване на официалната страница на Министерския съвет във Фейсбук.

Премиерът съобщи, че комуникационна кампания за еврото ще стартира септември - октомври.

Според него преминаването от лев в евро ще спести доста средства и на бизнеса, и на хората, на които им се налага да използват еврото. Трябва да внимаваме за инфлацията, трябва комуникационна кампания, цените трябва да бъдат показани шест месеца по-рано и в евро, и в лева, обясни Денков.

Без сериозна промяна за българската икономика при присъединяването ни към еврозоната

За приемането на България в Шенген и несъгласието от страна на Австрия и Нидерландия Николай Денков посочи, че проблемът в Австрия е големият брой мигранти. 108 000 души са се записали, търсейки статут за бежанци в Австрия, и това за тях е голям проблем. Една част от тях са от България, обясни премиерът.

Усилията са насочени към намаляване на мигрантите, които навлизат на наша територия, хващането им у нас, работа с европейските структури. Един от новите акценти са опитите да бъдат блокирани организаторите, каза още той. В Нидерландия проблемът е повече върху правосъдната система, проблемите в нея, борбата с корупцията, посочи Денков и добави, че законите, приети от Народното събрание, са усилия в тази посока.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg