„Булгаргаз“ предлага по-ниска цена на природния газ от 1 януари 2020 година.

Според дружеството прогнозната цена на природния газ за първото тримесечие на 2020 г. е 44,53 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).
 
Тя е по-ниска с 0,32 лв./MWh или с 0,71% в сравнение с утвърдената цена за последните три месеца на тази година, уточняват от държавното дружество.

Парното и токът няма да поскъпват до края на годината

Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 08.11.2019 г. и не е окончателна.

Дали по-евтиното синьо гориво ще се отрази на цената на парното и тока, тепърва ще решава  Комисията за енергийно и водно регулиране.

istock
istock

При предишното поевтиняване на газа, регулаторът остави без промяна цената на топлинната енергия.

Окончателното предложение на “Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване цената на природния газ ще бъде внесено в КЕВР на 11 декември 2019 г.

Цените ще тръгнат надолу при бъдеща газова борса

„Булгаргаз“ ЕАД информира още потребителите, че българската страна поиска от ООО „Газпром експорт“ намаление на доставната цена за България и по-голяма гъвкавост на доставките.
 
Целта е до края на 2019 г. да се постигне изменение на условията по договора, което ще доведе до по-ниска цена на доставките за България от 2020 г., посочват от дружеството.


Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg