Управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" - ОПИК започна плащанията по 848 броя сключени административни договори с одобрени за финансиране кандидати от четвъртата оценителна сесия по процедурата "Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" на обща стойност 7 062 582.68 лева, съобщиха от ОПИК.

Над 12 млн. евро и за фирмите в пограничните райони с Гърция

От включените в оценка по шестата оценителна сесия 990 проектни предложения са одобрени допълнително за финансиране 287 проекта. 


Размерът на предоставената безвъзмездна финансова помощ по допълнително одобрените за финансиране проектни предложения по шестата оценителна сесия на процедурата възлиза на стойност 2 363 291.91 лева.

istock
istock

С тях общо одобрените за финансиране проектни предложения от сесията е 862 броя със стойност на предоставената безвъзмездна финансова помощ в размер на 7 193 675.23 лева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg