Информация за въвеждане на еврото ще бъде качена на специално създадена интернет страница. Тя трябва да е готова до март. На нея гражданите и бизнесът ще се информират за всички аспекти от приемането на единната европейска валута и ще получават обратна връзка.

Това посочва министърът на финансите Росица Велкова в отговор на депутатски въпрос относно кампанията по въвеждане на еврото у нас.

Интернет страницата ще има версия за мобилни устройства. От октомври миналата година са стартирали съвместните действия между Министерство на финансите и „Информационно обслужване“ и вече са уточнени параметрите на сайта.

На него ще бъдат качени документите, регламентиращи въвеждането на еврото – като Националния план и закона за въвеждането му, ще бъдат описани и ползите от приемането му и начините на обмяна на валутата, както и промените за гражданите и бизнеса.

Финансовият министър: Доходите на хората ще се подобрят след приемането в еврозоната

Българите ще могат да видят и външния вид на евробанкнотите и монетите и защитата им, както и добрите практики от другите страни.

istock
istok

От МФ уточняват, че са запазили 10 домейна, изписани на латиница и кирилица, с цел да осигурят разпознаваемост на страницата за еврото и да няма злоупотреби с нея.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg