През 2023 г. заплатите на служителите в Изпълнителната агенция по горите (ИАГ)трябва да се увеличат с 20%. Тази цифра е заложена в бюджетната прогноза на агенция, съобщава министърът на земеделието Явор Гечев, предаде БГНЕС.

През последните години има плавно увеличаване на възнагражденията в тази структура, която е на подчинение на Министерството на земеделието.

През 2021 г. Изпълнителна агенция по горите увеличи индивидуалните основни месечни заплати на служителите си и нейните структури средно с около 9%. Средната заплата през миналата година е достигнала почти 1500 лева.

Ще се намали ли минималната заплата

„През тази година са одобрени допълнителни разходи по бюджетите на Министерския съвет и Министерството на земеделието, в т. ч. и на Изпълнителна агенция по горите за 2022 г. за увеличаване възнагражденията на персонала“, посочва министър Гечев.

Изпълнителна агенция по горите е изплатила средства и за допълнително възнаграждение за постигнати резултати (ДВПР) през месец октомври 2021 г. в размер на 304 400 лв., през месец юли 2022 г. в размер на 448 000 лв. и през месец октомври 2022 г. в размер на 530 000 лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg