С ограничаването на възможността друг освен Българския спортен тотализатор да извършва дейността по лотарии, ще се ограничи и лудостта, която през последните години се разпространява.

Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова след заседание, на което депутатите приеха на първо четене промени в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов, предаде БГНЕС. 

Как да спечелиш 50 000 срещу касова бележка

Годишно българските граждани, обикновено пенсионери, дават над 1 млрд. лева за една игра, която заблуждава, че не е хазарт.

С направените поправки за мен категорично няма национализация в лотарията, заяви Стоянова.

„Може да се каже, че ще има монопол в частта на лотариите, на една хазартна игра, но това не е противоконституционно“, каза Стоянова.

istock
istock

Менда Стоянова заяви, че очаква от Комисията по хазарта да каже защо е допуснато да има драстична разлика при внасянето на дължимите такси по закон.

Касов бон за 55 стотинки осигури чек от 50 хиляди лева

„Министерството на финансите няма как да знае за невзети суми от държавата в продължение на години. Това го знае Комисията по хазарта, но е мълчала“, категоричен депутатът от ГЕРБ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg