Забранява се разкриването или поддържането на анонимни банкови сейфове или такива на фиктивно име.

Ограничението е в сила, след като Народното събрание прие промени в Закона за мерките срещу изпиране на пари на второ четене.

С тях се подпомага процесът на присъединяването ни към Валутния механизъм и Банковия съюз.

Новите текстове предвиждат нови категории задължени лица, които съхраняват, търгуват или действат като посредници в търговията с произведения на изкуството, когато това се извършва в свободни зони и когато стойността на сделката и на свързаните сделки надвишава 10 000 евро.

istock
istock

Друга промяна засяга издателите на електронни пари и техните представители.

Къде се пази кредитната ни история

Те могат да не прилагат някои от мерките за комплексна проверка на клиента
по отношение на електронни пари, когато въз основа на оценка на риска е установен нисък такъв и са изпълнени едновременно няколко условия.

Сред тях са платежният инструмент да не е презаредим или на максимален месечен лимит на плащанията, както и максималната електронно съхранявана сума не надхвърля левовата равностойност на 150 евро или тяхната равностойност в друга валута
 
Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg