Ресурс за увеличение на възнагражденията на работещите в Агенцията за социално подпомагане ще има, но какъв ще бъде техният ръст ще стане ясно до края на януари следващата година. 

Това уверение е дадено от министър Иванка Шалапатова на среща с браншовите синдикати, които протестираха предупредително преди седмица за по-високи възнаграждения, предаде БНР.  

Разходите за заплати на работодателите се повишават с над 15%

В момента правителството изготвя анализ на диспропорциите в заплащането в администрацията, на база резултатите от него ще се направи разпределение на предвидените в бюджета 375 милиона лева за ръст на заплати  през 2024 година  в държавната администрация. 

Авансово още до края на годината социалните работници ще получат по 300 лева за очила, което беше друго искане на синдикатите. 

В началото на следващата година започват и ремонти в 15 дирекции "Социално подпомагане", за да се подобрят условията на труд. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg