Спомняте ли си, че са ни предупреждавали да не бъдем в дългове, защото лихвите просто не спират да се трупат - не спят, нямат ваканции, нито почивни дни. А дали парите ви, могат да правят пари, докато спите? Звучи прекалено хубаво, за да е истина? Вижте няколко съвета от Entrepeneur и преценете сами. 

1.Започнете блог 

Това отнема само няколко минути и евтино да се започне. Просто купувате на вашето име домейн и плащате за хостинг. След това започнете да създавате съдържание, което да е интересно за хората да го четат и споделят. 

Например, ако сте счетоводител, който е помогнал на собствениците на малък бизнес с данъците, това може да е вашия блог. От каквото и да разбирате може да направите блог и да бъдете полезни на много хора, както и те на вас. 

След като сте придобили последователи, може да започнете да печелите пари от блога си чрез: 

Печалба на комисионни: прокарвате продукти или услуги на други хора на вашия сайт. Все пак се уверете, че ще са подходящи за блога ви.След като намерите такъв партньoр ще ви бъде даден уникален код, така че всеки път, когато посетителят кликне на линка в блога ви, ще печелите. 

Друг вариант е да печелите от реклами, но отново за тази цел блогът ви трябва да е с качествено съдържание. 

Намерете спонсори. Това е малко по-различно от това просто да продавате реклами. Спонсорствата могат да бъдат еднократно спонсорирано съдържание или постоянно вградено лого. 

2.Продавайте вашия собствен информационен продукт 

Ако сте информирани в определена област, след това може да започнете да създавате продукти, като например електронни книги или видео и да ги продавате в блога си. Може да отнеме време докато ги създадете, рекламирате и започнете да продавате, но един път да се случи, ще ви бъде лесно. 

3. Създайте членство във важна общност 

Ако сте се доказали като авторитетна фигура, може да създадете членство в общност, където да заплащате месечни такси, за да получавате допълнителна висококачествена информация, която не е лесно достъпна за всички. 

4. Инсталирайте автоматични отговори 

Така хората могат да оставят имейл адресите си на сайта ви и след това да получат автоматични имейли с отговори, съдържащи линк, откъдето да изтеглят продукти или информация, която предлагате. 

5. Инвестирайте в акции или дялове 

Инвестирането е популярен начин да печелите в продължение на години и благодарение на интернет е лесно да изследвате в кое да инвестирате и кога. 

6. Давайте имоти под наем 

Има сайтове, благодарение на които можете да дадете под наем дома си, докато сте на ваканция. Също и гаража, паркинг мястото или свободното място в офиса. 

7. Наемете посредник 

Например може да направите услуга за разхождане на кучета, но да имате хора в екипа си, които да го правят и да си поделяте печалбата. Освен това има още много варианти за такива тип дейности.