Facebook е наела нови площи в Дъблин, като ще удвои площта в международната си централа и ще удвои персонала си, който в момента е над 4 000 души.

Facebook заяви в четвъртък, че разширяването ще осигури достатъчно място за още 5 000 служители.

Подобно увеличение би направило американската компания един от най-големите мултинационални работодатели в Ирландия, близо до компании като Google и Apple, за които работят над 6 000 души в цялата страна.

Социалната мрежа поддържа редица глобални и регионални екипи в три офис сгради в Дъблин, където работят инженери, юристи, маркетинг и търговски персонал.

"Ние инвестираме тук в дългосрочен план", заяви в изявление Гарет Ламб, ръководител на Facebook Ирландия.

"Тази значителна инвестиция в 14-акра кампус с капацитет за още хиляди служители демонстрира ангажимента ни към Ирландия, нашето желание да развиваме бизнеса си тук и да продължим да допринасяме за икономиката", допълни той.

Ирландският министър на бизнеса Хедър Хъмфрис заяви, че разширяването представлява огромен вот на доверие за Ирландия, която с ниските ставки на корпоративен данък привлича чуждестранните мултинационални компании като Facebook и те са отговорни за около една десета от работните места в бързо растящата икономика, пише Ройтерс.