Автомобилът е сериозна инвестиция за всеки човек и кражбата му е значителен проблем. Статистика показва, че този вид кражби не намаляват. Каналът ayhaninfire  във vbox7 показва няколко трика, които всеки може да използва, за да се предпази от автокрадците:

Бебефон

Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, така че ако някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предупредени незабавно. Този метод не ви предпазва от кражба на колата, но значително опростява търсенето на престъпниците от полицията.

Кил суич (Kill Switch)

Кил суичът е устройство, което прекъсва захранването на двигателя и не можете да запалите, докато не го изключите. В автомобилите се слагат по няколко скрити кил суича, така че ще отнеме дълго време на крадеца да намери всички. Единственият проблем с тези устройства е, че не е лесно да ги инсталирате сами.

Свалящ се волан

Автомобилът не може да се кара без волан. Затова може да инсталирате волан, който се сваля.

Скоби

Скобите се използват за незаконно паркирали автомобили. Никой няма да се опита да краде кола със скоби. Но отключването отнема време.

GPS тракер

Автокрадците се опитват да се измъкнат колкото се може по-бързо от местопрестъплението. Ако поставите GPS тракер в колата си, крадците няма да успеят да го открият. Устройствата могат да предават сигнали дори и от области без клетъчно покритие.

Трик с тел

Някои хора използват тел, за да откраднат нечия чужда кола. Ако колата ви е без ключалка, ще затрудните доста крадците.