Никога не е имало по-добро време за стартиране на онлайн бизнес и страничен доход от днес. Всъщност, голяма част от най-успешните бизнеси се управляват само и единствено онлайн.

Това разказва Николай Петканов, основател и съосновател е в 9 start up компании и с 25+ години опит в сферите на предприемачеството, продажбите, маркетинга и личната мотивация. Зад гърба си има и няколко специализации в Германия, Великобритания и Съединените щати. 

Всеки, който има интернет у дома си, може да стартира най-различни видове бизнес и доходите от тези бизнеси да плащат разходи, включително вашата нова кола или почивка в чужбина. Няма и нужда да притеснявате, че нямате техническо или някакво друго „специално“ образование, за да сте успешни, посочва Петканов. 

Перфектният онлайн бизнес трябва да бъде лесен за стартиране, да не изисква голяма инвестиция, да не изисква сериозни технически умения, да не отнема много от времето ви и да сте убедени, че ще докара желаните допълнителни, а защо не и основни доходи. 

За перфектния онлайн бизнес са нужни три важни стъпки - проучване, стратегия и действие. Разбира се, и доста упоритост и търпение.