Еуфорията от Коледа вече отминава, а някои от подаръците, които получихте не се оказаха точно това, от което имахте нужда. Размерът не ви пасва, не е толкова функционален за вас или просто нямате нужда от него – ето няколко идеи, с които ненужните за вас подаръци могат да намерят своите нови собственици, които наистина ще им се радват.

1. Върнете или заменете подаръка

По закон имаме право да върнем единствено продукт, при който сме установили дефект или повреда. Добре е да знаем обаче, че законът не ни дава това право в случаите, в които просто не сме харесали подаръка си. Много търговци обаче предоставят тази услуга на клиентите си. Срокът за това най-често е две седмици и трябва да носим със себе си касовата бележка. Онлайн търговците обаче са задължени да приемат нежеланите покупки и без касов бон, припомня NOVA.

2. Преподарете го

Получили сте подарък, който смятате че не ви отива, но може някой друг ваш близък да го хареса и оцени – тогава му го подарете. Смисълът на празника се крие в това да правим и другите щастливи.

3. Дарете го

Винаги може просто да го дарите. По време на празниците, а и не само, се организират безброй благотворителни базари с различни каузи. 

4. Продайте го онлайн

Изключителна популярност през последните години набират и платформите за безплатни обяви, в които всеки може да предложи в мрежата подаръка си за продан. Ако той не е разопакован, цената може да достигне почти реалната си стойност.