Прахосмукачка, която може да бъде пускана по телефона, можем да си купим срещи един бон на специализирано строително изложение в София, което продължава до събота. Най-ниската за прахосмукачки-роботи, които могат сами да чистят е 400 лв., показа проверка на „Монитор“.

Същата фирма предлага и джобна прахосмукачка, работеща на 2 малки батерии, удобна за почистване на седалките на колата например, а също така и робот за 450 лв., който поддържа чистота на стъклата в дома или офиса. Прахосмукачките на изложението се продават на промоция от 5 до 40%.

За първи път на изложението се представя и дървена дограма, защитена от външната страна с алуминиев профил. Според Величко Попов, от фирмата, предлагаща изделието удобството е, че се намаляват разходите за поддръжка.

Другото предимство е, че след време много по-лесно може да се смени стъклопакетът с такъв с повече камери. По думите му, в зависимост от другите елементи на прозорците цената варира от 400 до 700 лв. за квадрат.

Голям интерес сред посетителите на изложението предизвиква и парочистачката, която не използва препарати и с нея може да се чисти на практика всичко. Фирмата изложител няма магазин, а предлага машинката само след представяне в дома на клиента.

Фирма, произвеждаща газобетонни плочи пък предлага изграждането на къща от 78 квадрата върху равен терен за 48 300 евро без ДДС.

На изложението с 15% отстъпка може да си купим и коркови подови настилки и облицовки за стена от естествения материал, внос от Португалия. За пода цените варират от 54 до 102 лв. за квадрат. За стените обикновените плоскости се предлагат от 20 до 48 лв. на кв. м, а дизайнерските - по 67 лв./кв. м.

В НДК до събота срещу 48 лв. можем да си купим и лед лампа, която при допир променя цвета си. Тя може да работи и като радио или да си я свържем към мобилния телефон и да използваме говорителя й.

Фирма предлагаща крепежни елементи в строителството представи на 50-тото юбилейно издание на „Стройко“ нови типове дюбели за изолации. Единият е удобен за ползване при работа при стени от газобетонни елементи, защото не се забива с удар, а се завинтва, като той се вкопава в повърхността на изолацията и намалява риска от термомост.

Другата новост представена на същия щанд е дюбел с универсална глава, към която могат да се прикрепят шайби с по-голям диаметър, подходящи за закрепване на меки изолации.