Ремонтните работи по дома на херцога и херцогинята на Съсекс са стрували  2,4 милиона паунда на британските данъкоплатци. Финансирането на кралското семейство от данъкоплатците е чувствителен въпрос от десетилетия насам, информира БНР.

„Фрогмор котидж“, както е известен домът на Хари и Меган в Уиндзор, на практика представлява сливане на пет отделни къщи. 

Имотите, които са от XIX век, бяха подарени на херцога и херцогинята на Съсекс от тяхната баба – кралица Елизабет II, която покри и средствата за ремонта. Старият дървен гредоред и под са били заменени и е била подобрена системата за отопление.

Ремонтът е продължил около 6 месеца, но предстоят още довършителни бояджийски работи. Двойката се премести в Уиндзор от Кенсингтън палас в Лондон през април, преди да се роди синът им Арчи.

Като цяло 33 милиона паунда от общо 82 милиона от хазната на кралицата за 2018-2019 година са били заделени за ремонтни работи, включително в Бъкингамския дворец. Мнозина обаче си задават въпроса защо изобщо е било необходимо преместването на двойката от Лондон в Уиндзор и харченето на толкова пари.