След станалата известна като „ремонт на ремонта“ практика да се отстраняват проблеми по текущи ремонти на обекти в столицата вече се въвежда и „контрол на контрола“.

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при първото си появяване пред медиите след протеста срещу некачествения ремонт на ул. „Граф Игнатиев“, на който беше поискана оставката ѝ.

„По отношение на изпълнението, материалите и качеството, вече възложих контрол на контрола. Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато той не е приключил, аз възложих контрол на контрола. Поканила съм много компетентни представители на университета по архитектура и геодезия“, обяви Фандъкова.

Тя обясни, че контролът на контрола ще прави допълнителни лабораторни анализи на строителните материали и ще следи начина на изпълнение на ремонтите.

Столичният градоначалник коментира и че не е доволна от ремонтните дейности по „Граф Игнатиев“ и в градинката около църквата „Св. Седмочисленици“, затова е санкционирала със 100 хил. лв. строителния надзор на тези обекти.

Фандъкова подчерта, че това е първа и последна санкция за надзора, защото следващата стъпка ще е прекратяване на договора с него.

Кметът отбеляза, че по темата с ремонта на „Граф Игнатиев“ през последните дни е имало много политически спекулации, които тя не приема.