Теодора Петкова е новият председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

На тази позиция тя наследява Левон Хампарцумян, който реши да се оттегли в края на април след успешното приключване на мандата си. Назначението на Теодора Петкова подлежи на вписване в Търговския регистър.

„Радваме се, че новият главен изпълнителен директор е вътрешен за организацията, което показва непрестанния ни ангажимент към развитието на хората и потвърждава вниманието, което отделяме на многообразието и баланса на половете. Теодора има необходимите лидерски умения да продължи успеха на УниКредит Булбанк и се радваме да я приветстваме най-топло в новата й роля. От името на цялата група бихме искали да благодарим и на Левон за успешното управление на банката повече от 18 години.“, коментираха Николо Убертали и Джанфранко Бизани, директори на УниКредит за Централна и Източна Европа.

„За мен беше чест да помогна за изграждането на най-успешната българска банка през последните години. Ще подкрепям Теодора в новата й роля и пожелавам на целия екип всичко най-добро занапред.“, каза Левон Хампарцумян. 

Теодора Петкова и Левон Хампарцумян ще осигурят плавен преход през следващите седмици.

Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г.  

От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.

Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.