Евентуален Брекзит без сделка ще доведе до „залеза“ на Обединеното кралство и „отслабване на източниците на растеж“ на континента, предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от европейската редакция на Politico.

В интервю пред френското издание Los Echos, Юнкер заяви, че не приема играта на обвинения на Великобритания за „фиксиране на евентуален неуспех на преговорите с Европейския съюз“, като добави, че „първоначалният грях“ е на Лондон, а не на Брюксел.

От 2020 г. пътуваме до Великобритания с международен паспорт

Председателят на ЕК говори в ден, когато напрежението между двете страни се увеиличи и председателят на Европейския съвет Доналд Туск обвини британския премиер Борис Джонсън, че играе „глупава игра на обвинения“ за Брекзит и поиска да знае истинските намерения на Обединеното кралство.

Всичко това се случи след разкриването на съдържанието на телефонен разговор между Джонсън и германския канцлер Ангела Меркел от британска страна, в който Лондон обвини Берлин, че е прекратил преговорите.

Може ли да се спаси Европа от рецесията и на каква цена


Служител в Даунинг стрийт заяви пред репортери, че германският лидер е казал на Джонсън, че Великобритания не може да излезе от ЕС без да остави Северна Ирландия в митнически съюз с Блока

Това „означава, че по същество сделката сега е по-невъзможна от всякога“.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg