Туристическият данък в община Балчик ще бъде повишен през 2020 г.

Това заяви кметът на община Балчик Николай Ангелов, като уточни, че вече е минало общественото обсъждане, предаде БГНЕС.

Досега данъкът беше в границите между 0,30 лв. до 1,20 лв. в зависимост от категориите на местата за настаняване, като ще стане между 0,60 лв. и 1,50 лв., каза кметът, като подчерта, че няма да има корекции на данъците върху недвижимите имоти и такса „Битови отпадъци”.

Община у нас няма да вдига данъци до 2022г.

Ангелов определи бюджета за догодина като прагматичен. Ще се опитаме да направим разходната част, съобразявайки се с реалните приходи, каза Ангелов. По думите му е важно да се запазят всички придобивки.

Това е важно, защото имаме изключително силна развита социална политика. Ще продължаваме да асфалтираме и улици, но това не е най-важното. Това е наше задължение, каза кметът на Белия град.

Колко часове губим, за да си платим данъците

През следващата година трябва да завърши реализацията на няколко проекта - Крайбрежната алея, пътят за Бялата лагуна и новият парк в ж.к. Балик.

През следващата година ще започне изграждане на приют за бездомни животни.

istock
istock

Това е изключително необходимо за една община заради безопасността на хората. Приютът няма да бъде само за кучета, а и за други изоставени животни, уточни кметът.

Ще се решат ли проблемите в общините с по-високи данъци

Предвижда се изграждането на летен театър, като вече има избран терен. След одобряването на Общия устройствен план от страна на министър на регионалното развитие, ще можем да започне с изграждането му, каза още Николай Ангелов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg