„Органът, който гласува увеличение или намаление на данъци и такси, това е Общинският съвет. Виждаме как кметът и заместник-кметът по финанси в пълно неведение сред общинските съветници, особено в опозицията, излизат на една пресконференция и казват – увеличаваме данъците. За какво се прави това нещо? Какви разчети са направени“. Това коментира пред БНР Иван Таков, общински съветник от БСП - София.

Черна книга за дебилно харчене на пари на данъкоплатеца

По думите му въздухът няма да стане по-чист с тези 20 млн. лева, които ще се събират повече от данъка за възмездно прехвърляне на имущество.

„Заявката е, че с тези около 18 млн. лева от увеличението на данъка за старите коли щели да се купят нови трамваи. Обновяването е от изключителна важност, да, но не е достатъчно. На хората им трябва и по-редовен и удобен градски транспорт. Само така софиянци ще са склонни да слязат от автомобилите си и да ползват градския транспорт. Само с финансови наказания няма да се постигне успех“.


Вдигането на налози в общините продължава

След като новата администрация на Община Пловдив започна работа, стана ясно, че финансовата картина града е различна от тази, която рисуваше предишният кметски екип.

Събираемостта на приходите към днешна дата е близо 78%, а до края на годината няма да надхвърли 80%.

Това подчерта кметът Здравко Димитров. И в Пловдив се налага да бъдат повишени някои данъци.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg