Дирекция "Общински приходи" към Столичната община въведе нова версия на софтуера за местни данъци и такси (МДТ) и гражданите вече могат да видят всички направени от тях плащания за няколко години назад. (Справка може да се направи тук)

Така се спестява необходимостта от вадене на дубликати от разписки за платени местни налози.

Собствениците, които са заявили да получават по електронна поща съобщенията си за МДТ, вече могат да променят имейл адреса, на който да пристига информацията.

Как ще ползваме услугите на НАП през новия сайт

Друга новост в електронната справка е възможността да се проследи историята на декларирането – на движимо и недвижимо имущество.

Столична община

С новата версия на софтуера за местни данъци и такси "Матеус", която вече е инсталирана в районните данъчни отдели, се подобриха функциите за обработка на информацията в административните масиви, допълват от Столичната община. 

Софтуерът е разработен и внедрен от "Информационно обслужване" и позволява на общинската администрация да подобри качеството на обслужване, дава възможност за плащания на ПОС терминали в касите на данъчните служби.

Как да проверите имате ли глоби и неплатени данъци

Системата позволява лесно администриране и поддържане на регистър на гражданите, регистър и обработка на документи и декларации, задължения и плащания, осчетоводяване и отчетна дейност.

Столична община


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg