От догодина данъкът при придобиване на имущество по възмезден начин да бъде увеличен от 2.6 %, какъвто е размерът му в момента, на 3 %.

Промяната беше гласувана на сесията на местния парламент, като бяха приети изменения в Наредбата за определяне размера на местните данъци, предаде радио „Фокус“ – Варна.

Подаваме данъчни декларации по-късно

Бъдещите приходи от този вид местен данък се очаква да бъдат с около 3.7 млн. лева повече. Те ще бъдат инвестирани в облагородяване на градската среда, опазване и поддържане на зелената система на общината, изграждане и ремонт на тротоари и улици в междублоковите пространства.

istock
istock

Осем многофамилни жилищни сгради в града предстои да бъдат санирани по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“, стана ясно на днешната сесия.

Вдигат данъците на старите коли


Стойността на дейностите възлиза на над 1.2 млн. лв. От местната хазна ще бъдат отпуснати до 62 000 лева за съфинансиране разходите за управление на проекта.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg